Een maand vol Nadorst - Eerste bevindingen

Hallo mensen.

Even een kort verslagje over hoe ik de eerste maand heb ervaren met een aangevinkte 'Boek schrijven' nota op mijn bucketlist.

Allereerst merk ik op dat mensen veel eerder een boek kopen als ze mij, of het boek zelf zien. Online een boek bestellen is voor echte lezers een taboe. Het merendeel heb ik dus rechtstreeks verkocht, zonder toedoen van het internet. Foei, internet. Hierdoor zal ik zelf mijn boeken blijven aankopen om ze in eigen persoon aan mensen uit te reiken, met een leuk schrijfsel op de eerste pagina erbij.

Alvast bedankt aan de FNAC in Gent, sinds kort liggen daar een aantal exemplaren in consignatie beschikbaar. Mijn toer is immers nog niet afgerond, ik spring hier en daar nog wel eens binnen in andere boekhandels. In eigen persoon verslaat in dit geval compleet de digitale weg.

Het overgrote deel van mijn promotiemateriaal zit nog in de doos, maar het is wel degelijk de bedoeling om deze bierviltjes op zoveel mogelijk plekken te verspreiden, door mezelf, of door notoire cafégangers. Het doelpubliek is nog niet bereikt, want dat zijn immers de studenten, en het is grote vakantie. Laat ons hopen dat de studentenbuurt hierna weer volledig open mag, met alles erop en eraan.

Verder geloof ik ook niet in de 'clusterbomb'-promotie, waarbij je in 1 maal overdonderd wordt door reclame op alle mogelijke manieren. Dit is voor een enkele persoon niet haalbaar, en ik geloof er ook in dat de druppeltjesgewijs reclame beter past, zowel bij mij als bij mijn boek. Alcohol is tijdloos, het boek is tijdloos, de promotie mag dat ook zijn.

Last but not least. Durf kritisch te zijn. Zeg me eerlijk wat jullie hier van vinden. Het is een cultboek. Niet iedereen zal dit kunnen smaken. Ik durf zelfs eerlijk te zeggen dat 3/4 van de mensen die het boek reeds kochten niet tot mijn doelgroep behoren. Maar als de meningen verschillen, in alle gradaties, is dit nog interessanter, want dan is de boodschap goed overgekomen, en wordt het verhaal door iedereen op zijn/haar eigen manier geïnterpreteerd.

Dus jullie zijn zeker nog niet van me af, ik ben al bezig aan mijn tweede werk. En dat zal compleet anders zijn. Ongeacht het aantal positieve of negatieve reacties. Het eerste is er, en het eerste blijft er. Goede vakantie aan iedereen!

Cedric Raes.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Een maand vol Nadorst - Eerste bevindingen

Het Ontdooit

Een maand vol Nadorst - Eerste bevindingen

Nadorst voor Pasen - Covid-19 in het jaar 33

Nadorst van Nieuwjaar - Het verhaal begint